Ouă-surpriză

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingr. pt. 20 bucăți
Aluat:
• 80 g unt • 3 linguri miere
• 125 g zahăr pudră • 1 lingură cacao
• 300 g făină • 1 linguriță praf de copt
• 1 linguriță scorțișoară  • 1 praf de nucșoară măcinată
• 1 praf de cuișoare pisate • 1 ou
Glazură & decor:
• 130 g zahăr pudră • 1 albuș
• ½ lingură suc de lămâie • drajeuri colorate

Se încălzește pe foc untul cu miere, zahăr pudră și cacao; se amestecă până se dizolvă și se omogenizează. Se lasă să se răcească, apoi se înglobează făina amestecată cu praf de copt și mirodenii. În final, se încorporează oul. Se frământă aluatul și se înfășoară în folie. Se dă la frigider 1 oră.
Se întinde pe planșetă o foaie de aluat groasă de 3 mm; se decupează fursecuri cu forma de ou și se așază chiar în această formă, unsă. Se încinge cuptorul la 180 ºC și se coc turtele cca 7–8 min. Se scot din cuptor și se lasă să se răcească, apoi se răstoarnă. Se procedează astfel până la epuizarea aluatului. Se lasă să se răcească jumătățile de ou.
Se prepară glazura de lămâie: se cerne zahărul pudră și se înglobează albușul, urmat de suc de lămâie. Se amestecă până se omogenizează. Se um­plu ouăle cu drajeuri și se ung marginile cu glazură.
Se asamblează câte două. Când se usucă glazura, ouăle-surpriză se decorează și se lasă să se usuce.
Preparare: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*