Ouă la pahar în aspic

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 porții
• 2 linguri gelatină dizolvată
• 300 ml apă clocotită
• 3 linguri oțet fierbinte
• sare, piper
• 3 felii șuncă de pui
• 2 ouă fierte tari • 2 linguri boabe de mazăre (congelate)
• 1 mână frunze de ruccola

Se amestecă gelatina cu apa care a dat în clocot, oțetul, sare și piper. Se taie șunca felii. Ouăle se decojesc și se taie sferturi. Se opăresc boabele de mazăre 3 min. în apă clocotită. Se scurg, se trec prin jet de apă rece și se lasă din nou să se scurgă bine. Se amestecă împreună cu fâșiile de șuncă.
Se așază în pahare frunze de ruccola. Se înglobează șunca și mazărea în gelatina care începe să se întărească și se repartizează în pahare. În mijlocul fiecăruia se așază câte un sfert de ou fiert, astfel încât un colț să iasă la iveală în partea de sus. Se lasă să se întărească.
Preparare: 20 min. La rece: 2 ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*