Ouă în aspic

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 6 porții
• 20 păstăi de fasole verde
• 10 tije subțiri de sparanghel verde
•6 ouă fierte tari
• sare, piper
• 1 dovlecel
• 8 foi gelatină albă (15 g)
• 2 ardei grași (roșu și galben), copți pe tablă sau în cuptor, decojți și tăiați sferturi
• 500 ml supă de pui

Preparare
Fasolea verde se fierbe în apă clocotită 8 min. Se trece prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Se decojește sparaghelul și se decupează capetele. Tijele se fierb în apă clocotită cu sare 15 min. Se scurg. Dovleceii se taie felii longitudinale groase de 5 mm și se opăresc în apă clocotită cu sare 2 min. Se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Se decojesc ouăle și se taie în două pe lung. Se înmoaie gelatina în apă rece.
Se tapetează cu folie transparentă o formă de chec (23 x 13 cm); marginile foliei trebuie să se reverse mult în afară. Se așază pe fundul formei ardei gras roșu, apoi un strat de fasole verde, unul de sparanghel, ardei gras galben, apoi ouăle și deasupra feliile de dovlecei.
Gelatina se dizolvă la foc moale în 4 linguri de supă. Apoi se înglobează în restul de supă. Se sărează și se piperează. Se toarnă zeama peste legumele din formă, se acoperă cu folia revărsată și se dă la frigider 12 ore. Înainte de servire se răstoarnă forma și se taie aspicul felii.
preparare: 70 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*