Ouă de prepeliță în stil scoțian

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Pentru maioneza de casă:
• 2 gălbenușuri (foarte proaspete!)
• 1 linguriță muștar • 200 ml ulei de floarea-soarelui
• 3 lingurițe suc de lămâie
Pentru chifteluțele cu ouă:
• 12 ouă de prepeliță fierte tari
• 4 linguri făină • 350 g carne tocată (mixtă, de porc și de vită)
• 1 ou • sare • 2 linguri ceapă verde tocată
• 2 linguri pătrunjel tocat
• piper • 120 g pesmet • grăsime pentru prăjit

Se prepară maioneza: se bat gălbe­nușurile cu muștar, se să­rează și se înglobează 200-220 ml ulei de floarea-soarelui, turnând în fir subțire și amestecând continuu cu telul. Când maioneza se îngroașă, se adau­gă suc de lămâie și puțin piper alb.
Se decojesc ouăle și se tăvălesc prin făină. Într-un castron se frământă carnea tocată cu un ou, sare, verdeață și piper; se împarte această compoziție în 12 porții.
În fiecare porție de carne se înfășoară câte un ou fiert și se tăvălesc biluțele prin pesmet. Se prăjesc în ulei încins, cca 15 min. la foc mijlociu. Se taie jumătăți și se servesc acom­paniate de maioneză.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*