Orez prăjit cu creveți

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 15 min.
• 2 linguri ulei
• 4 cepe verzi
• 200 g ciuperci Champignon
• 1 lingură ghimbir ras
• 1 linguriță chili
• 300 g creveți
• 500 g orez basmati fiert
• sucul de la 1 limetă • 1 limettă tăiată felii
• 2 linguri sos de soia • 1 legătură coriandru verde

Se încinge uleiul în wok și se adaugă ceapa tocată (partea albă) și ciupecile tăiate felii; se prăjesc 3 min. amestecând continuu.
Se adaugă în tigaie ghimbirul și chili, iar după 30 de secunde și creveții. Se prăjesc împreună 1 min., apoi se adaugă orezul. Se în­călzește bine, amestecând din când în când.
În final se adaugă suc de limette, sos de soia, firele de ceapă verde tocate și coriandrul. Se servește cu felii de limette și sos de chili dulce.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*