Orez parfumat cu ardei gras

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 35 min.
• 250 g orez basmati
• 1 ardei iute • 3 ardei grași asortați
• 100 g bacon • 1 ceapă
• 300 g carne tocată de vită
• sare, piper • 1 legătură coriandru verde • suc de lămâie

Se pune orezul la fiert în apă clocotită cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se curăță de cotoare și semințe ardeiul iute și ardeii grași.
Se taie pulpa fâșii. Se taie cuburi baconul, iar ceapa se toacă.
Se topește baconul și se adaugă ceapa; se prăjește până devine aurie. Se adaugă ardeiul iute, apoi carnea tocată; se prăjesc până se rumenește carnea.
În final se adaugă fâșiile de ardei și se mai prăjesc împreună câteva minute.
Se sărează și se piperează com­poziția de carne și se presară deasupra coriandru tocat; se amestecă în compoziția de orez. Apoi se adaugă suc de lămâie și se servește.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*