Orez indian

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 300 g piept de curcan tăiat fâșii
• sare, piper • 3 linguri ulei
• 1 ceapă • 2 cești orez
• 1 linguriță curcuma
• 500 ml supă de pasăre
• 1 foaie de dafin • 150 ml vin alb
Sos: • 4 morcovi • 2 dovlecei
• 100 g fasole verde • 25 g unt
• 100 ml lapte de cocos
• 100 ml smântână lichidă
• amestec de condimente Garam Masala

Se sărează și se piperează carnea, apoi se prăjește de jur-împrejur în ulei încins. Se toacă ceapa și se adaugă în tigaie, împreună cu   curcuma; se prăjesc 3 min. Se adaugă orezul clătit în jet de apă rece, supa și foaia de dafin.
Se dau în clocot, apoi se reduce focul și se acoperă vasul; se lasă să fiarbă la foc mic cca 35 min. Se toarnă vinul și se lasă să mai fiarbă cca 10 min.
Se curăță legumele; morcovul și dovleceii se taie felii. Se încinge untul într-o tigaie de teflon și se călesc mai întâi morcovii; se prăjesc 3 min. la foc moderat, apoi se adaugă dovleceii și se mai fierb împreună 2-3 min. În final se adaugă în vas fasolea verde, urmată de smântâna amestecată cu lapte de cocos. Se sărează puțin și se lasă să fiarbă împreună  6-7 min.
Preparare: 70 min.

Info:
Amestecul de mirodenii numit Garam Masala este tipic indian și de obicei e format din: piper alb și negru, cuișoare, scorțișoară, chimen negru și alb, precum și boabe de cardamom asortate.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*