Orangine

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

12 bucăți / Prep.: 40 min.
• 380 g făină • 2 lingurițe praf de copt
• ¼ linguriță sare
• ½ linguriță scorțișoară măcinată
• 1 plic praf de oranjadă
• 3 banane • 3 ouă
• 100 g zahăr • 125 ml ulei
• 125 ml lapte bătut

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se decojesc bananele și se pasează cu zahăr. Se adaugă ouă, zahăr, ulei și lapte bătut. În al doilea castron se amestecă făina cu praf de copt, scorțișoară, praf de oranjadă și sare. Se înglobează compoziția fluidă și se amestecă bine.
Se toarnă apoi în forme mici (nu mai mult de 2/3 din fiecare formă) și se coace la cuptor cca 20 min.
Se scoate prăjitura din cuptor, se lasă să se răcorească cca 10 min. și se răstoarnă. Se lasă să se răcească și se pudrează cu zahăr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*