Omletă cu roșii uscate

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 2 porții
• 4 ouă • 1 praf de sare • piper negru măcinat
• 1 legătură mare ceapă verde • 50 g roșii uscate conservate în ulei
• 1 lingură ulei de măsline

Se sparg ouăle, se bat cu telul adăugând un praf de sare și piper. Se curăță ceapa verde și se toacă. Roșiile uscate se lasă să se scurgă de excesul de ulei, care însă se pune deoparte. Se taie roșiile bucăți și se adaugă la compoziția de ouă, cu ceapa verde.
Se încinge uleiul într-o tigaie; se toarnă compoziția de ouă și se coace la foc mijlociu 3-4 min.
Preparare: 10 min.

Info: Roșiile uscate conservate în ulei de măsline sunt tipice pentru bucătăria italiană. La noi se pot cumpăra în borcan, de la supermarket, sau se pot prepara în casă: se taie felii 2 kg roșii (mici, bine coapte, sănătoase, cărnoase), se presară sare și busuioc sau cimbru uscat. Se coc 40-50 min. în cuptorul încins la 150 ºC. Se lasă să se răcească în cuptor, apoi se așază în borcan, cu ier­buri uscate, 1 ardei iute mic întreg, boabe de piper, 1-2 căței de usturoi și o foaie de dafin. Se toar­nă ulei de măsline cât să se umple borcanul; se închide er­metic și se fierbe la bain-marie, 20 min., după ce începe apa să fiarbă. Se lasă să se ră­cească în apa în care au fiert. Se păstrează în cămară, la întuneric, până la 4 luni. După ce a fost desfăcut, bor­canul se păstrează la frigider.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*