Omletă cu legume

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune o cină consistentă și ușor de preparat pe bază de ouă și legume congelate.

www.micaelvetie.ro
[email protected]

Ingrediente pt. 4 porții
• 400 g legume congelate
• 2 linguri ulei de măsline • 6 ouă
• 2 linguri lapte • 3 linguri apă minerală • sare, piper • praf de curry • verdeață pentru decor

Se decongelează legumele. Între timp, se bat ouăle, se adaugă laptele, apa şi condimentele. Se încinge uleiul în tigaie şi se toarnă compoziția de ou. Se adaugă legumele şi se coace acoperit, la foc moderat, cca 6 minute. Este important ca omleta să fie acoperită, pentru a se coagula bine masa de ou. Este gata când marginile sunt rumenite. Se pune omleta pe o farfurie mare şi se taie în bucăţi ca un tort. Se decorează cu verdeaţă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*