Ochiuri românești în supă-cremă de ruccola

Credfit foto: Burda Cehia
Credfit foto: Burda Cehia
Credfit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ceapă
• 1 cățel de usturoi
• 40 g unt
• 200 g cartofi
• 500 ml supă de pasăre
• 400 ml lapte sau smântână
• 300 g ruccola
• 1 linguriță suc de lămâie
• sare, piper
• nucșoară
• 4 ouă
• 1 lingură oțet
Se toacă usturoiul și ceapa și se prăjesc în unt topit cca 4 min. Se curăță cartofii, se spală, se taie cuburi și se adaugă la ceapă; se prăjesc împreună cca 1 min. Se toarnă supa și se dă în clocot. În final se adaugă lapte sau smântână și se mai dă într-un clocot.
Se spală ruccola și se adaugă în supă 2/3 din cantitatea de frunze; se condimentează cu suc de lămâie, sare, piper și nucșoară. Se lasă să fiarbă cca 25 min.
Se ia supa de pe foc, se lasă să se răcească, apoi se adaugă restul de frunze de ruccola și se pasează. Se mai fierbe la foc mijlociu, eventual se mai potri­vește de sare și piper, după gust.
Se prepară ochiurile româ­nești: se pune la fiert apă într-o oală. Se adaugă oțet. Când încep să se formeze bule pe fund, se sparge un ou într-un polonic și se introduce în apă. Se procedează la fel cu celelalte ouă. Se ridică cu grijă, tot cu polonicul, astfel încât albușul să se întărească de jur-împrejurul găl­be­nu­șului.
Se mai fierb ouăle cca  2-3 min., apoi se scot cu polonicul, se trec prin jet de apă rece, se lasă să se scurgă și se așază în supa-cremă de ruccola.
Preparare: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*