Ochi de tigru

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt.  48 bucăți
• 300 g ciocolată cu lapte • 50 g ciocolată albă • 125 g zahăr
•200 ml miere • 90 g unt • 20 ml frișcă • 2 ouă • 1 lămâie
• 2 lingurițe scorțișoară • 20 g cacao • 100 g coajă de citrice glasată și tocată
• 50 g migdale tocate • 250 g făină • 1 plic praf de copt
• 200 g gem de caise • 2 linguri Cointreau

Cuptorul se încinge la 175 ºC. Se încălzește, amestecând, mie­rea cu zahăr, 70 g unt și frișcă, până se topește zahă­rul, apoi se lasă să se ră­ceas­că. Se adaugă ouăle, sucul și coaja de lămâie, scorți­șoara, praful de cacao, coaja de citrice glasată, mig­dalele, făina și praful de copt. Se frământă aluatul.
Se unge cu unt o formă de brioșe și se tapetează cu su­­por­turi de hârtie. Se umplu cu aluat până la 1/2 cm sub margine. Se coc 25–30 min. Se lasă să se răcorească și se răstoarnă, apoi se ung cu gem to­pit cu lichior. Se topesc cele două tipuri de ciocolată. Se ung prăjiturelele întâi cu ciocolata cu lapte și se lasă să se usu­ce. Se toarnă ciocolata al­bă într-o pungă de hârtie, se taie un colț și se fac spirale pe prăjiturele.
Preparare: 50 min. Coacere: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*