Ochi de păun

Credit foto: Burda Cehia

 

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 14 bucăți
Blat:
• 6 ouă • 6 linguri zahăr pudră • 1 lingură cacao • 2 linguri făină
• ½ plic praf de copt
Umplutură:
• 150 g nuci tocate • 5 linguri lapte • 2 plicuri zahăr vanilinat
• 250 g unt moale • 3 linguri zahăr pudră
• 2 banane • mentă pentru decor

Se separă ouăle. Se bat albuşurile. Gălbenuşurile se bat cu zahăr pudră. Se adaugă cacao, apoi făina amestecată cu praf de copt. În final se înglobează albuşul.
Aluatul se toarnă într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace 10-15 min. în cuptorul încins la 170 °C. Apoi se scoate din cuptor, se desprinde cu grijă hârtia de pe fund şi se aşază blatul peste sucitor. Se lasă să se răcească definitiv.
Se dă în fiert laptele cu nuci şi zahăr vanilinat. Se lasă să se răcească. Se bate untul moale cu zahăr pudră şi se înglobează treptat compoziţia de nuci. Jumătate din cantitatea de umplutură se întinde pe blat şi la mijloc se aşază banana. Apoi se pune şi restul de umplutură şi se pliază deasupra a doua jumătate de blat. Se dă la frigider cel puţin 1 oră.
Înainte de servire, se pudrează cu puţin zahăr, se taie felii şi se ornează cu mentă proaspătă.

Preparare: 50 min. La frigider: 1 oră

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*