Negresă de post cu alune

Credit foto: keko64/2012/shutterstock.com
Credit foto: keko64/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 16 bucăți
• 400 g făină •200 g zahăr
• 4 linguri gem de prune
• 200 ml apă minerală
• 8 linguri ulei de floarea-soarelui
• 1 linguriță praf de copt
• 2 linguri cacao • 2 plicuri zahăr vanilinat • 1 linguriță scorțișoară măcinată • 100 g alune pisate
• 200 g rahat asortat • 100 g stafide • 50 ml rom • 100 g ciocolată amăruie de post

1 Se lasă stafidele să se înmoaie în rom, peste noapte.
2 Se amestecă zahărul cu gem și se adaugă pe rând ulei, apă minerală și făina amestecată în prealabil cu praf de copt și cacao. Se adaugă zahăr va­nilinat și scorțișoară. Se înglobează în compoziție alunele pisate și rahatul tăiat cubulețe, precum și stafidele stoarse de rom. Se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la cuptor cca 45 min., până când începe să se desprindă de pe marginile formei. Se scoate din cuptor și se lasă să se răcească în formă; abia apoi se taie și se glazurează cu ciocolată topită în bain-marie.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*