Nasturi de husar

Credit foto: Pinkcandy/2012/shutterstock.com
Credit foto: Pinkcandy/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 40 bucăți
• 4 pișcoturi (25 g) • 180 g făină
• 80 g zahăr • 1 linguriță de zahăr vanilinat
• coaja rasă și sucul stors de la ½ lămâie
• 1 ou • 70 g unt moale
• 60 ml ulei
• 150 g jeleu de coacăze
• zahăr pudră

1 Se așază pișcoturile într-o pungă și se zdrobesc cu sucitorul. Din pesmetul obținut se frământă un aluat omogen, adăugând făină, 50 g zahăr, zahăr vanilinat, coajă de lămâie, ou, unt și ulei. Se modelează o bilă din acest aluat, se înfășoară apoi în folie transparentă și se dă la frigider timp de cca 60 min.
2 Se încinge cuptorul la 180 ºC. Cu mânile reci, se modelează din aluat biluțe cât o nucă și se așază pe tăvi tapetate cu hârtie de copt. Se face în fiecare dintre ele câte o adâncitură, folosindu-se de coada unei linguri de lemn. Fursecurile se coc la cuptor cca 15 min. Se scot și se lasă să se răcească.
3 Se pune pe foc, într-o crăticioară, jeleul de coacăze; se adaugă 30 g zahăr și suc de lămâie; se amestecă și se lasă să fiarbă la foc mijlociu cca 5 min. Se lasă apoi
să se răcorească puțin amestecul și se așază în interiorul fursecurilor. Se pudrează cu zahăr și se lasă să se usuce bine.

Preparare: 30 min. La frigider: cca 60 min. La cuptor: cca 5 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*