Nasturi de Brabant

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

12 felii / Preparare: 2 ore
Blat: • 180 g făină • ½ linguriță praf de copt • 75 g zahăr pudră
• 1 praf scorțișoară măcinată • 90 g migdale măcinate
• 180 g unt moale • 1 lin­guriță coajă de lămâie rasă
• 1 plic zahăr vanilat • 100 g gem de coacăze
Glazură: • 100 g zahăr pudră
• 1–2 linguri suc de lămâie
• colorant alimentar roz

Se cerne făina într-un castron și se adaugă praf de copt, zahăr pudră, zahăr vanilat, scorțișoară și migdale; se ames­tecă bine.
Într-un castron se bate untul cu coajă de lămâie; se înglobează în amestecul de făină. Se înfășoară compoziția în folie și se dă la frigider 30 min.
Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie din jumătate din cantitatea de aluat (cca 2 mm grosime). Se decupează din ea discuri cu o formă și se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se încinge cuptorul la 175 ºC și se coc fursecurile cca 10 min. Se procedează la fel cu restul de aluat.
Se prepară glazura: se cerne zahărul pudră de 2 ori. Se toarnă câte o picătură de suc de lămâie și se înglobează. Se pune deoparte o parte din glazură, iar în restul
se adaugă câteva picături de colorant. 1/2 din cantitatea de fursecuri se introduc în glazura roz și se lasă să se usuce pe un grătar.
Se face un con de hârtie de copt și se așază înăuntru restul de glazură; se șprițează desene decorative pe fursecurile roz. Se lasă să se usuce. Între timp fursecurile fără glazură se ung cu gem, apoi se lipesc de cele cu glazură. Se păstrează la frigider.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*