Nasi Goreng

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 3 ouă • sare • 2 linguri ulei pentru prăjit
• 1 ceapă • 1 fir de praz • 2 ardei iuți verzi
• 1 cățel de usturoi • 1 linguriță coriandru măcinat • 1 linguriță cumin
• 250 g carne de pui • 250 g creveți decorticați
• 350 g orez cu bob lung fiert
• 3 lingură sos picant Kecap Manis (se poate înlocui cu sos de soia)

1 Se bate un ou cu sare și se pră­jește omleta într-o lingură de ulei. Se lasă să se răcească și se rulează; se taie fâșii late.
2 Restul de ulei se încinge în wok și se adaugă ceapa tocată mărunt, prazul, ardeiul iute și usturoiul, toate tocate mărunt; se prăjesc timp de cca 3 min., amestecând. Se condimentează cu coriandru și cumin. Se adau­gă carnea tăiată fâșii. Se prăjește de jur-împrejur 4 min. Se adaugă creveții și se mai prăjesc 2 min.
3 În final se adaugă în wok orezul, omleta și sosul Kecap Manis; se încălzesc împreună timp de cca 4 min. Se amestecă mereu, ca să nu se ardă.
Preparare: 55 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*