Mușchiuleț de porc cu pesto la grătar

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București îi provoacă la grătar pe cei mai rafinați dintre gurmanzi

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 2 muşchiuleţi de porc (a 300 g)
•1 legătură busuioc
• 2 căţei de usturoi
• 2 linguri semințe de pin • 2 linguri parmezan ras • 5 linguri ulei de măsline
• 8-10 felii șuncă de Parma

1 Pesto: frunzele de busuioc și busuiocul se toacă fin și se mixează cu parmezan și semin­ţe de pin, adăugând picătură de picătură uleiul de măsline, până se obţine o pastă fină. Se asezonează cu sare şi piper.
2 Se taie bucăţi de folie de aluminiu (40×30 cm); se ung pe partea lucioasă cu puţin ulei.
Muşchiuleţii, bine uscaţi, se ung cu pesto, se învelesc cu feliile de şuncă ca nişte role, apoi se înveleşte fiecare separat, în folie de aluminiu. Se dă la frigider 30 min., apoi se pun la grătar, la foc moderat, cca 30 min., timp în care se întorc din când în când. Se lasă să mai stea încă 10-15 min. într-un loc cald, apoi se scot din folie şi se tranşează oblic.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*