Mușchi umplut

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•100 g spanac (conser­vă) •1 cea­pă •2 căței usturoi •4 linguri ulei
•150 g carne tocată •100 g pesmet •sare, piper
•nucșoară •800 g mușchi de porc •1 kg cartofi •2 cepe roșii
•2 ardei grași roșii •1 ardei gras galben
•200 g dovlecei •2 lin­guri făină
•150 ml ci­dru •300 ml supă

Umplutură: ceapa și usturoiul se călesc în ulei. Se adau­gă spa­nacul și se ia de pe foc. Se înglo­bea­ză carnea tocată, pesme­tul, sarea, pi­perul și nuc­șoara.
Cuptorul se încinge la 180º C. Mușchiul se um­ple, se rulează și se leagă; se condimentează. Se înfășoară în folie de alu­mi­niu unsă cu ulei. Se coace la cuptor cca 60 min.
Se deschide folia și se așază în jurul fripturii legumele curățate și tăiate bucăți. Se condi­mentează și se coc cca. 30 min. împreună. Se cu­ră­ță dovleceii și se taie fâșii. Legumele din cuptor se stropesc cu ulei, se adaugă dovleceii și se mai coc cca. 15 min.
Se scoate totul din cuptor. Se strecoară zeama, se adaugă făină și se dă în fiert. Se adaugă cidru și supă. Friptura umplută se servește cu legume.
Per porție: 760 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*