Mușchi umplut în sos de vin

CRedit foto: Burda Romania
CRedit foto: Burda Romania
CRedit foto: Burda Romania

bulina_SB4 porții / Prep.: 40 min. Coacere: 20 min.
• 500 g mușchi de porc • sare, piper
• 1 legătură verdeață asortată
• 50 g cremă de brânză de vaci • 1 lingură pes­met
• 125 g slăni­nuță • 2 linguri ulei
• 125 ml vin alb • 2-3 lingurițe amidon • 1 praf zahăr
• 2 dovlecei • 1 ou • 2-3 linguri făină • untură pentru prăjit
• verdeață

Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se spală carnea, se șterge și se taie un buzunar pe lungime. Se să­­rează și se piperează.
Se toacă verdeața și se ames­tecă împreună cu brânza și pesmetul. Se um­ple mușchiul. Se înfășoară în slănină și se fixează cu ață.
Se prăjește în ulei de jur-împrejur. Se coace la cuptor 15-20 min.
Zeama de la friptură se stinge cu vin, se fierbe puțin și se în­groașă cu ami­don. Se potrivește de sare, piper și zahăr.
Se spală dovleceii, se curăță și se rad. Se amestecă cu ou și făină și se prăjesc în ulei, sub formă de chifteluțe. Se servesc cu sosul și friptura; se ornează cu ver­deață.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*