Mușchi de vită cu sos de vin roșu și ciocolată

credit foto: Burda Romania
credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar-șef la noul restaurant „18 Lounge“ din capitală propune o friptură specială, asezonată în stil sud-american cu sos de ciocolată neagră
www.18lounge.ro

 

 

 

Ingrediente pentru 1 porție:
• 200 g mușchi de vită • 100 g sparanghel • 40 g prosciutto crudo
• 30 g roșii cherry • 40 ml vin roșu
• 10 g cremă de ciocolată neagră
• 20 g busuioc • 20 g zahăr brun
• 10 ml ulei de măsline
• sare • piper

1Se curăță sparanghelul și se stro­pește cu ulei. Se învelește în pro­sciutto și se frige pe grătar pe toate părțile.
2Mușchiul de vită se condimentează cu sare și piper și se frige pe grătar pe ambele părți. Se ung roșiile cherry cu ulei si se frig.
3Se pregătește sosul. Se încige uleiul de măsline, se presară zahărul și se amestecă. Se stinge cu vinul ro­șu. Se înglobează crema de ciocolată și se condimentează cu sare. Se lasă pe foc până scade (reducție). Se adau­gă busuiocul. Se servește carnea pe o felie de toast.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*