Mușchi de vită cu jamon și sos spaniol

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Bucătarul-șef George Catană propune o variantă super-savuroasă de asezonare a unui mușchi de vită, pe bază de șuncă uscată (jamon)

George Catană este bucătar-șef la restaurantul Lounge 18:
www.18lounge.ro

Ingrediente pentru 1 porție:
• 200 g mușchi de vită • 1 ardei gras • 80 g ciuperci champignon • 80 g ceapă murată
• 15 g jamon • 25 g miere • 30 g fond de vită • 20 g zahăr • 50 g praz părăjit • 150 ml sos de roșii • 15 ml vin roșu • sos sweet chilli • 0,03 g sare • 0,06 g piper
• puțin ulei de măsline
1Se curăță și se taie ardeiul gras. Ciupercile se curăță și se taie în două. Mușchiul de vită se învelește în jamon, se leagă cu sfoară și se frige pe ambele părți.
2Într-o tigaie înaltă, se încinge uleiul și se călește ardeiul gras. Se adaugă ciupercile și ceapa
murată. Se înglobează mierea.
Se amestecă și fondul de vită, apoi se stinge cu vin. Se condimentează cu sare și piper.
3În altă tigaie fierbinte se repartizează zahărul. Se toarnă ulei, amestecând până se caramelizează. Se adaugă la sosul spaniol.
4Se repartizează pe farfurie sosul, apoi mușchiul și prazul.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*