Mușchi de vită cu funghi porcini

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

George Catană, bucătar-șef la restaurantul „18 Lounge“ din capitală ne invită să savurăm un mușchi de vită într–o companie selectă de ciuperci

Ingrediente pentru 1 porție
• 250 g mușchi de vită
• 100 g funghi porcini (hribi)
• 10 g ghimbir • 60 ml miere
• 30 ml aceto balsamico
• 20 g zahăr brun
• 15 ml ulei de măsline
• sare, piper
• busuioc pentru decor

Se unge mușchiul de vită cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper proaspăt măcinat. Se frige pe grătar pe ambele părți.
Într-o tigaie se încinge ulei de măsline și se călește ghimbirul.  Se călesc funghi porcini. Se toar­nă zahărul brun și mierea. Se adaugă aceto balsamico. Se lasă câteva minute pe foc, ames­tecând continuu.
Mușchiul de vită se taie felii
și se așază pe farfurie. Deasupra se repartizează funghi porcini. Se decorează cu sos de aceto balsamico și cu busuioc.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*