Mușchi de vită cu ficat de rață și muselină de țelină

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Jakob Hausmann, maestru internațional bucătar și patronul restaurantelor Mica Elveție propune o adevărată delicatesă!

www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
Jus de Ricola – Nocino
• 200 ml fond brun de vițel • 200 ml Merlot • 100 ml suc de struguri
• 3 bomboane Ricola (cu aromă de ierburi) • 20 g unt
• puțin Nocino (lichior de nuci verzi)
În plus
• 4 felii mușchi de vită (a 200 g) • ulei de măsline
• 4 fire cimbru • 4 ficăței de rață (a 30 g)
• unt clarifiat • sare, piper
• balsamico • 150 g rădăcină de țelină
• 125 ml smântână dulce • 50 g unt rumenit
• nucșoară • 40 g frișcă bătută
1 Se prepară mai întâi jusul: vinul, fondul de vițel și sucul de struguri se reduc prin fierbere până la consistența dorită.
Se adaugă 2-3 bomboane Ricola și se dizolvă. Se montează cu unt și se parfumează cu puțin Nocino.
2 Se condimentează carnea de vită, se prăjește în ulei de măsline la gradul de pătrundere dorit. Bucățile de ficat de rață se sotează în unt.
Se con­dimentează cu sare și  piper, apoi se potrivesc de gust cu Balsamico.
3 Se prepară muselina: se curăță țelina de coajă, se taie cuburi, se opărește în apă sărată, se ră­cește în apă cu gheață, apoi se fierbe în smântână. Apoi se pasează printr-o sită fină, se potri­veș­te de gust cu sare, nucșoară și unt.  Se adaugă frișca.
4 Pe farfurii se aranjează mai întâi o peliculă de jus, apoi fasole verde fiartă, apoi carnea de vită și ficățeii, iar alături porții de muselină.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*