Mușchi de porc sub crustă de verdeață

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 legătură pătrunjel • 1 fir salvie
• 2 felii pâine toast • 2 linguri ulei de măsline
• 1 mușchi de porc (400 g) • sare
Garnitură de legume:
• 1 ceapă roșie • 2 fire țelină
• 2 morcovi • 2 ardei grași
• 2 linguri ulei de măsline
• 300 g spanac proaspăt
• sare, piper

Se încinge cuptorul la 190 ºC. Se zdrobește pâinea în mixer. Se adaugă pătrunjel și salvie tocată, apoi uleiul și 1 lingură de sare. Se curăță și se șterge mușchiul de porc și se tăvălește prin acest amestec. Se așază carnea într-o tavă și se coace la cuptor cca 25 min. Între timp, se curăță legumele. Ceapa și morcovul se taie felii. Ardeiul gras se spală, se curăță de cotoare, pielițe și semințe și se taie pulpa fâșii. Într-o tigaie se încinge uleiul și se călește ceapa cca 2 min. Se adaugă apoi țelina, morcovul și ardeiul gras; se prăjesc la foc mijlociu cca 5 min. În amestecul de legume se adaugă frun­zele de spanac curățate și se mai prăjesc 1 min. Se ia va­sul de pe foc, se sărează și se piperează legumele.  Se scoate friptura din tavă, se acoperă cu folie de aluminiu și se lasă să se odihnească cca 5 min. Apoi se taie felii și se servește cu legume.
Preparare:  45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*