Mușchi de porc sub crustă de aluat

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SBIngrediente pt. 6 porții
Aluat:
•375 g făină de secară •425 g făină de grâu
•1 cub drojdie (42 g) •10 g zahăr
•1 praf sare •1 gălbenuș
În plus:
•1,2 kg mușchi de porc, afumat crud,fără oase și grăsime

Se prepară un pre-aluat fluid din 50 g făină și apă. Se acoperă și se lasă la cald 24 ore. Se adaugă 50 g făină și o can­ti­tate potrivită de apă și se mai lasă 24 ore. În final, trebuie să miroasă acru, să facă spumă la suprafață și să fie plin de bule de aer.
Se cerne făina și se face o gropiță. Se încălzesc 450 ml apă.
Se în­căl­zește mușchiul 10 min. la cuptor, la 100º C.  Se mărește focul la 200º C. Se tapetează o foaie cu hârtie de copt.Se zdrobește drojdia și se așază în gro­pi­ța din făină. Se amestecă cu zahăr, 5 lin­guri apă caldă și făina de pe margine. Se pu­drează cu făină și se acoperă cu un prosop.
Maiaua se lasă să crească la căldură până ce face riduri la suprafață. Se adaugă restul de apă, pre-aluatul fluid și sarea și se frământă cu făină.
Se frământă aluatul până ce se des­prin­de de pe margini. Se acoperă cu un pro­sop de bucătărie și se mai lasă să crească 30 min. la căldură.
Se întinde o foaie de aluat și se taie o fâșie de cca. 10 cm și un dreptunghi de 28×40 cm. Pe aluat se așază mușchiul de porc și se înfășoară cu prima jumătate a drep­tun­­ghiului de aluat. Aluatul de deasupra muș­chiului se unge cu gălbenuș bătut cu apă.
Cealaltă jumătate a aluatului se așază peste prima, suprapunându-se mult peste mușchi. Se ung marginile cu găl­benuș. Marginile se împachetează. Se înlătură sur­plusul de aluat. Mușchiul înfășurat în aluat se așază în tavă cu partea lipită în jos.
Se frământă resturile de aluat rămase și se întinde cu vergeaua o foaie pătrată (15×15 cm). Se taie fâșii late de cca. 15 mm. Se unge cu gălbenuș. Se așază deasu­pra fâșiile de aluat, sub formă de grătar și se ung cu gălbenuș. Foaia de hârtie de copt se stropește cu apă de jur împrejur.
Mușchiul se coace la cuptor timp de cca. 5 min. Apoi focul se reduce la 180º C și se mai coace cca 60 min. până ce se rumenește.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*