Mușchi de porc pe pat de rubarbă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 100 g frunze de salvie • sare
• 100 ml ulei de măsline • 2 căței de usturoi decojiți
• 2 mușchiuleți de porc
• 10 felii șuncă uscată • 12 tije rubarbă

Se toacă frunzele de salvie și se pisează împreună cu usturoiul; se adaugă ulei și se omogenizează. Se unge carnea cu acest amestec și se lasă să se marineze timp de cca 1 oră.
Se încinge cuptorul la 220 ºC. Se sărează carnea și se înfășoară de jur-împrejur
în felii de șuncă. Se spală tijele de rubarbă și se decojesc. Se așază pe fundul unei tăvi; deasupra se pune carnea și se stro­pește cu restul de marinată; se presară res­tul de frunze de salvie și uleiul rămas. Se acoperă vasul cu folie de aluminiu. Se dă la cuptor cca 15 min., apoi se scoate folia de aluminiu și se mai coace 15 min.
Se scoate vasul din cuptor și se lasă să se odihnească friptura. Se taie apoi felii perpendicular pe fibre și se servește imediat, cu cartofi prăjiți sau piure.
Preparare: 100 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*