Mușchi de porc la cuptor cu mere

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 8 porții
• ¼ ceașcă sirop de arțar • 2 linguri muștar 
• 2 linguri zahăr brun
• 1,5 kg pulpă de porc cu șorici
• 3 mere mari • 1 ceapă
• 250 ml cidru • 1 dl supă de pasăre

Se amestecă siropul de arțar cu muștar și zahăr. Se curăță pulpa de șorici, cu un cuțit ascuțit, dar se păstrează stratul de grăsime. Se fac pe el tăieturi în formă de cruce. Se așază într-o tavă și se unge cu glazura de mai sus, folosind o pensulă. Restul de glazură se toarnă în tavă. Se decojesc merele și se curăță de cotoare; se adaugă în sos, împreună cu felii de ceapă. Se stropește friptura cu cidru și supă și se coace cca 1 oră în cuptorul încins la 180 °C.
Se așază carnea pe un tocător de lemn și se lasă să se odihnească la cald 15 min. Se strecoară sosul și se dă în clocot până ce-și reduce volumul la jumătate. Se taie friptura felii și se stropește cu sos; se servește cu 
garnitura de mere și ceapă.
Preparare: 80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*