Mușchi de porc în manta de foi

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 8 porții
•  1 pachet aluat de foi congelat
•  200 g ciuperci Champignon •  1 ceapă •  2 linguri unt
• 200 g carne de vită tocată • 100 ml smântână •  1 kg mușchi de porc • sare, piper
• 2 linguri ulei •  1 gălbenuș
• 1 lingură lapte

Se desfac foile de aluat, se așază pe planșetă și se lasă să se decongeleze. Ciupercile se taie cuburi. Ceapa se toacă.
Se încinge untul într-o tigaie și se călește ceapa; se adaugă ciupercile și se prăjesc 5 min. până se evaporă lichidul. Se lasă să se răcească compoziția și se amestecă împreună cu carne tocată și smântână. Se încinge cuptorul la 200 ºC. Se șterge mușchiul și se condi­mentează de jur împrejur cu sare și piper. Se prăjește de jur împrejur în ulei.
Pe planșeta tapetată cu făină se întinde o foaie mare și dreptun­ghiulară de aluat (cca 30 x 40 cm). Se repartizează un strat uniform de umplutură de ciuperci și carne tocată. Se așază deasupra muș­chiul prăjit și se rulează bine în foaia de aluat. Se unge ruloul cu gălbenuș bătut cu lapte.
Se așază ruloul pe o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace la cuptor 20–25 min. Se scoate și se servește tăiat felii, cu salată de roșii.
Per porție: 485 calorii

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*