Mușchi de porc en papillotte

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 250 g ciuperci champignon
• 4 cepe roșii • 50 ml vin de Porto • 2 linguri piper asortat pisat • 1 linguriță de sare
• 800 g mușchi de porc • 1 lingură ulei • 1 linguriță unt
În plus: • 500 g fasole verde
• 2 linguri unt • 1 cățel de usturoi • sare, piper

Se curăță ceapa și se taie în 6. Se amestecă împreună cu ciupercile curățate și tăiate ju­mătăți. Se stropesc cu vin.
Carnea se tăvălește printr-un amestec de sare și piper; se presează, ca să se încrusteze bine. Se împarte carnea în 4 porții.
Se încing uleiul și untul într-o tigaie adâncă și se prăjesc bucățile de mușchi la foc iute cca 6 min. de jur-împrejur.
Se pregătesc și se întind 4 bucăți de hârtie de copt. Se așază pe ele carnea, ciupercile și ceapa. Se pliază hârtia și se fixează bine pachetele, pentru a nu scăpa aburul. Se așază pachețelele într-o tavă. Se încinge cuptorul la 220 ºC și se coc pachetele cca 10 min. Friptura se servește cu fasole fiartă și cartofi copți.
Preparare: 30 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*