Mușchi de porc cu ierburi aromate

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 ml smântână • 1 linguriță suc de lămâie
• 2 lingurițe ulei de măsline • 1 priză coajă de lămâie rasă
• 1 legătură verdețuri asortate (cimbru, salvie, pătrunjel)
• 600 g mușchi de porc cu os • sare, piper

Pentru marinată, se amestecă smântâna cu suc de lămâie, ulei, coajă rasă de lămâie și 1/2 din cantitatea de verdețuri, to­cate. Se sărează și se piperează. Se clătește carnea sub jet de apă și se leagă cu ață, ca să nu se deformeze la cuptor.  Se sărează și se piperează; se unge de jur-împrejur cu marinata și se acoperă vasul. Se dă la frigider peste noapte.
Se unge puțin grătarul cuptorului și se montează dedesubt o tavă, ca să se scurgă grăsimea. Se așază pe grătar un pat din restul de ierburi, iar deasupra se pune bucata de carne.
Se încinge cuptorul la 210 ºC și se coace friptura la foc puternic 15 min. Se reduce apoi temperatura din cuptor la 160 ºC și se mai coace friptura cca 1 oră, timp în care se unge cu marinată și se întoarce. Apoi se scoate și se acoperă cu folie de aluminiu. Se lasă să se odihnească cca 15 min., apoi se taie felii și se servește caldă sau rece, cu garnitură de cartofi natur.
Preparare: 90 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*