Mușchi de porc cu ceapă caramelizată și pastă de năut

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

4 porții / Preparare: 1 oră și 45 min.
• 800 g mușchi de porc afumat
• 2 foi de dafin • 4 boabe de ienibahar • 6 boabe de piper negru • 4 fire cimbru • 2 linguri ulei • 2 cepe
• 2 linguri zahăr brun • 1 lingură oțet de mere • sare, piper
Pastă de năut: • 3 conserve boabe de năut • 140 ml smântână (fierbinte)
• 1 lingură unt topit • 1 cățel de usturoi pisat • 2 linguri pătrunjel tocat

Se prepară pasta de năut: se scurg conservele de năut, se pun boabele într-o crăticioară și se adaugă zeama de la o conservă. Se dau în clocot, apoi se lasă să fiarbă cca 1 min. Se ia vasul de pe foc și se adaugă smântâna fierbinte și untul topit; se pasează cu mixerul. Se condimentează cu sare, piper și usturoi.
Se înglobează la final pătrunjelul și eventual puțin ulei de măsline.
Se pune carnea la fiert în apă. După 4 min. de fiert se scurge apa, iar carnea se pune la fiert din nou în apă curată. Se adaugă și mirode­niile. Se acoperă vasul cu un capac și se fierbe la foc moale cca o oră și jumătate.
Se încinge uleiul într-o tigaie adâncă și se prăjesc rondelele de ceapă la foc foarte moale; se presară apoi zahăr și se toarnă oțet. Se sărează, se piperează și se amestecă. Se păstrează compoziția la cald. Se scoate carnea de la fiert, se taie felii și se servește cu ceapa caramelizată și pastă de năut.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*