Mușchi de miel în bacon

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•  400 g filé de miel • piper
• 4 fire rozmarin • 12 felii bacon
• 200 g țelină verde • 2 morcovi
• 1 ardei gras roșu • 4 cepe franțuzești
•  2 linguri ulei • 1 lingură zahăr
• 100 ml vin roșu • 200 ml supă de carne •  sare

Preparare
Mușchiul se taie în patru. Pe fiecare bucată se așază câte o crenguță de rozmarin și se rulează; se înfășoară cu câte 3 felii de bacon; eventual se leagă cu ață.
Se taie mărunt țelina și morcovii. Pulpa de ardei gras se taie cuburi. Cepele franțuzești se toacă și se călesc în 2 linguri ulei; se adaugă legumele, se călesc împreună. Se presară zahăr și se lasă să se caramelizeze.
Ruladele de miel se adaugă la legume. Se toarnă vinul și supa de carne și se înăbușă în tigaie, acoperit, la temperatură joasă, 30-40 min.
Ruladele se scot din sos și se frig puțin pe grilul din cuptor. Zeama din tavă se strecoară și se lasă să dea în fiert; se sărează și piperează. Se îndepărtează ațele cu care au fost legate ruladele. Acestea se reașază în sos și se ornează cu câte un fir de rozmarin. Se oferă alături o garnitură de cartofi cu rozmarin și fasole verde.
preparare: 40 min.,
coacere: 60 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*