Mușchi de miel cu fasole verde

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 4 porții
•1 legătură pătrunjel •1 legătură  hasmațuchi •1 legătură ceapa ciorii
•1 legătură cimbru •1 legătură rozmarin •600 g cartofi •6 felii bacon •2 căței usturoi •80 g unt
•4 felii pâine •150 ml smântână •150 ml lapte •nucșoară rasă
•600 g fasole verde •75 g cașcaval ras •640 g mușchi de miel
•2 linguri ulei de măsline •1 lingură muștar •1 lingură oțet •sare, piper

Preparare
1. Se toacă verdeața; ceapa verde se taie rondele. Se decojesc și se spală cartofii. Se toacă usturoiul. Se încinge cuptorul la 180 °C. Se taie coaja de la feliile de pâine și miezul se fărâmițează. Se amestecă verdeața cu unt, pâine, 1/2 din cantitatea de ustu­roi, sare și piper. Se rulează și se dă la frigider înfășurat în folie. Se amestecă smântâna cu lapte, sare, piper, restul de usturoi și nucșoară proaspăt rasă.
2. Se rad cartofii și se așază într-o formă de sufleu unsă. Se toarnă compoziția de smântână și se presară cașcaval ras. Se coc 60 min. la cuptor.
3. Se fierbe fasolea verde în apă cu sare 10 min. Se trece prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă. Se fac mănunchiuri care se înfășoară strâns în felii de bacon.
4. Se încinge uleiul într-o tigaie; se adaugă rozmarin și cimbru, apoi carnea; se prăjește 3 min. pe fiecare parte; se scoate, cu tot cu verdeața. Se sărează muș­chiul, se piperează și se unge cu muș­tar. Se așază pe el felii de unt cu verdeață și se presară restul de pâine. Se coace 6 min.
5. Într-o tigaie se prăjesc mănunchiurile de fa­sole. Se sărează, se pipe­rea­ză. Mușchiul se scoate din cuptor și se lasă să se odih­neas­că. Sosul se completează cu sare, piper și oțet. Se taie bucăți gratinul de cartofi. Se taie carnea felii și se așază pe farfurii cu sos, gratin și fasole. Se ornează cu verdeață.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*