Mușchi afumat în sos de prune

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
• 800 g mușchi de porc afumat • 1 lingură de unt
• 1 lingură de făină • 200 g gem de prune
• cca 200 g prune uscate
• 1 linguriță de coajă de lămâie rasă • sare, piper

Se așază mușchiul într-o oa­lă, se acoperă cu apă și se lasă să fiarbă cca 30 min.
Într-o altă cratiță se topește untul și se călește făina până se rumenește ușor. Se stinge cu jumătate de ceașcă de apă rece și se amestecă.
Se adaugă gemul și prunele uscate; se reduce focul și se lasă să fiarbă sosul cca 20 min. Se sărează, se piperează și se adaugă 1 lin­guriță de coajă de lămâie rasă.
Se taie mușchiul felii și se a­ranjează pe farfurii. Peste el se toarnă sosul.
Preparare: 45 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*