Musaca de vară cu țelină

Credit foto: Joe-Gough/Fotolia.com
Credit foto: Joe-Gough/Fotolia.com
Credit foto: Joe-Gough/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
•3 mere •300 g rădăcină de țelină
• 600 g carne tocată • sare
• 150 g gorgonzola • piper
• 2 linguri suc de lămâie
• 2 linguri hrean ras de la borcan
• 100 g cașcaval moale • 5 ouă
• 2 linguri pesmet • 2 linguri pătrunjel tocat
• 250 ml smântână

1 Se rad merele și țelina; se adaugă suc de lămâie și hrean și se amestecă. Se sărează și se piperează. Se rade cașcavalul. Se frământă carnea tocată cu 2 ouă, cașcaval, pesmet și pătrunjel; se sărează și se piperează.
2 Se încinge cuptorul la 180 ºC. Într-o formă de sufleu unsă se așază straturi de carne și de amestec de mere. Se taie cuburi brânza gorgonzola. Se bate smântâna cu 3 ouă, sare și piper; se adaugă gorgonzola. Se toarnă în formă și se coace la cuptor cca 40 min. Se ornează cu pătrunjel.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*