Musaca de spanac

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 ceapă • 2 linguri ulei • 450 g spanac • 1 cățel usturoi • piper alb măcinat • 800 g cartofi fierți • 150 g bacon • 4 ouă •2 legături ceapă verde • 200 ml smântână •100 ml lapte • nucșoară

Se călește în ulei ceapa tocată; se adaugă spanacul tăiat fâșii și usturoiul pisat, se călesc împreună și se iau de pe foc.
Se decojesc cartofii și se taie cuburi. Se pun deoparte 2 felii de bacon și restul se taie mărunt.
Se prepară sosul Béchamel: se bat ouăle cu ceapă verde, smântână, lapte și nucșoară. Se încinge cuptorul la 175 ºC.
Se tapetează o formă de sufleu cu hârtie de copt. Se așază pe fund un strat de cartofi, se sărează, se piperează și se acoperă cu un strat de spanac. Se toarnă dea­supra puțin sos Béchamel și se presară jumătate din cantitatea de bacon tăiat bucățele. Deasupra se așază un nou strat de cartofi; procedeul se repetă de 2 ori. De așază deasupra un strat de cartofi și se acoperă cu Béchamel. Se așază feliile de bacon puse deoparte și se coace la cuptor 40 min.
Preparare: 80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*