Muntele de ciocolată

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 8 felii
• 220 g zahăr • 130 g unt • 130 ml apă
• 1 lingură cu vârf de cacao
• 70 ml rom alb sau lichior Malibu
• 2 lingurițe rase praf de copt
• 145 g făină • 2 ouă • 5 linguri fulgi de cocos
• zmeură pentru ornat

Se unge o formă de tort și se tapetează cu făină. Într-o oală se pune zahărul, se adaugă untul tăiat cuburi, se toarnă apă și se presară cacao. Se încăl­zește, amestecând constant; se scot 50 ml din pasta obținută și se înglobează alcool. În restul de pastă se încorporează ouăle, bătând cu telul, apoi făina amestecată cu praf de copt. Se așază în formă și se coace 30-35 min. în cuptorul încins la 170 ° C. Imediat ce se scoate din cuptor se însiropează prăjitura cu amestecul de cacao și alcool. Se decorează cu fructe și se lasă să se răcească.

Preparare: 50 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*