Mousseline cu fructe de pădure

Credit foto: Lilyana-Vynogradova/Fotolia.com
Credit foto: Lilyana-Vynogradova/Fotolia.com
Credit foto: Lilyana-Vynogradova/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 200 g brânză de vaci • 5 linguri zahăr
• miezul de la un baton de vanilie
• 1 linguriță coajă de lămâie rasă
• 150 ml frișcă • 2 albușuri
• sare • 400 g fructe de pădure asortate
• 150 ml vin de Porto
• 1 baton de scorțișoară
• 3 linguri miere

Brânza de vaci se amestecă împreună cu 2 linguri de zahăr, miez de vanilie și coajă de lămâie. Se bate frișca împreună cu restul de zahăr.
Albușul se bate cu un praf de sare. În amestecul de brânză se înglobează frișcă și albuș bătut. Se așază un prosop într-o strecurătoare fină și se fixează deasupra unui castron. Se pune în strecu­rătoare compoziția de brânză și se lasă să se scurgă la frigider timp de cca 4 ore.
Vinul se dă în fiert într-o crăticioară cu scorțișoară și miere. Se lasă să fiarbă la foc moale, până ce-și reduce volumul la jumătate. Se scoate batonul de scorțișoară.
Se adaugă fructele de pădure și se mai dă totul într-un fiert; se ia apoi vasul de pe foc.
Fructele de pădure se așază într-un castron și se lasă să se ră­cească. Înainte de servire, spuma se răstoarnă cu atenție pe o farfurie și se așază de jur-împrejur com­poziția de fructe de pădure.
Fierbere: 10 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*