Mousse de păstrăv pe salată de sezon

Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann
Credit foto: Jakob Hausmann

Maestrul bucătar Jakob Hausmann, patronul restaurantului „Mica Elveție – St. Moritz“ din București ne propune un aperitiv rafinat pe bază de pește
www.micaelvetie.ro

Ingrediente pt. 4 porții
• 3 fileuri de peşte afumat • 2-3 fire cimbru • 1 lingură zeamă de lămâie
• 100 g brânză de vaci • sare, piper
Sos: • 1 lingură oțet balsamic • 1 lingură oţet de vin alb • 2 linguri ulei de măsline
• 200 g salată verde
1 Fileurile de peşte se curăţă de piele şi oase, apoi se mărunţesc cu furculiţa. Se adaugă frunzele de cimbru tocate mărunt, apoi brânza de vaci amestecată cu zeama de lămâie. Se condimentează după gust, apoi se dă la frigider 30 min.
2 Se amestecă toate ingredientele pentru sos. Se spală salata verde, se usucă în centrifugă, se aranjează pe farfurie și se stropește cu sosul de salată. Cu 2 linguri ţinute faţă în faţă sau cu un cleşte de îngheţată se decupează din pasta de peşte bule potrivite şi se plasează pe salată.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*