Mousse de ciocolată

Credit foto: Ioana Apa
Credit foto: Ioana Apa
Credit foto: Ioana Apa

Ioana Apa ne propune un desert excelent raw-vegan:

Ingrediente pentru 2 porții (generoase și consistente!)

Credit foto: Ioana Apa
Credit foto: Ioana Apa

• 2 fructe de avocado foarte bine coapte (cu coaja închisă la culoare)
• 4 linguri cacao de bună calitate (nedegresată)
• 4-5 linguri sirop de agave
• 4 curmale proaspete
• seminţele de la o păstaie de vanilie sau câteva picături de esenţă de vanilie
Pentru ornat:
• nucă pisată mărunt
• fulgi de migdale
• fructe roşii (proaspete sau uscate)
Se curaţă avocado, iar pulpa se pune în robot sau în food processor, împreună cu praf de cacao, sirop de agave, vanilie, curmalele golite de sâmburi şi tocate foarte mărunt. Se mixează la viteza cea mai mare în jur de 5 min., până devine o spumă fină. Se așază compoziţia în cupe și se ornează cu un strat fin de nucă pisată, peste care se așază fulgii de migdale, apoi se presară fructele roşii şi acrişoare, care vor contrasta excelent cu aroma dulce ciocolatie. Cupele se dau la rece pentru câteva ore. Se poate servi şi imediat, însă aromele se întrepătrund cel mai bine după câteva ore de aşteptare în frigider.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*