Mousse au chocolat cu fructe de pădure

Credit foto: Yevgeniya-Shal/Fotolia.com
Credit foto: Yevgeniya-Shal/Fotolia.com
Credit foto: Yevgeniya-Shal/Fotolia.com

Spumă de ciocolată cu fructe de pădure; rețetă Montignac
4 porții / Preparare: 25 min./ La frigider: 5 ore
• 400 g ciocolată amară (peste 70% cacao)
• 8 ouă • 70 ml rom
• 4 lingurițe pudră de cafea solubilă
• 1 praf de sare
• 200 g fructe de pădure la alegere (mure, afine, zmeură)

Se rupe bucăți ciocolata și se așază într-o crăticioară de inox. Se prepară jumătate de ceașcă de cafea foarte tare, din praful de cafea solubilă și apă care este pe punctul să clocotească, dar nu clocotește încă.
Se adaugă cafeaua în crăticioară, urmată de rom. Se topește ciocolata la bain-marie, amestecând cu o spatulă de lemn.
Se separă albușurile și se bat spumă, adăugând un vârf de cuțit de sare.
Se toarnă într-un castron ciocolata topită și se adaugă gălbenușurile, amestecând rapid.
Se adaugă câte o lingură de albuș bătut, amestecând delicat pentru a se îngloba bine și a se obține o spumă omogenă.
Se dă la frigider cel puțin 5 ore înainte de servire.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*