Mousse au chocolat

Credit foto: sutsaiy/Fotolia.com
Credit foto: sutsaiy/Fotolia.com
Credit foto: sutsaiy/Fotolia.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 150 g ciocolată amăruie • 2 linguri coniac
• 3 linguri espresso • 2 ouă
• 2 plicuri zahăr vanilat • 1 lingură zahăr • 100 g frișcă

1 Se toacă ciocolata și se topește în bain-marie. Se adaugă în final coniacul și espresso.
Se separă ouăle. Se bat gălbenușurile cu zahăr vanilat.
2 Albușurile se bat cu zahăr. Separat, se bate frișca. În compoziția de ciocolată se înglobează mai întâi compoziția de gălbenușuri, apoi frișca.
În cele din urmă, se înglobează albușul bătut.
3 Spuma de ciocolată se toarnă în pahare și se dă la frigider cca 3 ore.
Se servește presărată cu un strat gros de cacao.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*