Mititei în stil mexican

Credit foto: F. Provaznik
Credit foto: F. Provaznik

Ingrediente pt. 4 porții
•500 g carne de porc • 100 g slănină de porc • 3 ardei iuți tocați
• 1 ceapă • 5 căței de usturoi • 80 ml oțet de mere • 1 praf de scorțișoară măcinată
• 1 lingurință de chimen măcinat • 2 lingurițe oregano
• ½ linguriță de sare • ulei pentru uns mititeii

Se dau prin mașina de tocat carnea și slănina. Se frământă cu ardei iute, ceapă și usturoi tocate, oțet și mirodenii.
Se aco­peră cu folie și se lasă să se odihnească la frigider 24 de ore. Cu mâinile umede, se modelează mititei
de 10 cm în lungime; se ung pe o parte cu ulei. Se așază cu această parte pe grătarul de contact;
se rumenesc mititeii pe toate fețele, ungându-se între timp cu ulei.
Se servesc cu lipie și salată de legume.
Preparare: 40 min.
La marinat: 24 de ore

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*