Mini-torturi cu ciocolată

Credit foto: dulsita/Fotolia.com
Credit foto: dulsita/Fotolia.com
Credit foto: dulsita/Fotolia.com

12 bucăți / Preparare: 60 min.
Coacere: 25 min.  Răcire: 8 ore
Blat: • 200 g ciocolată amăruie • 100 g unt • 200 ml lapte
• 1 ou • 100 ml smântână • 50 g zahăr
• 250 g făină • 2 lingurițe amidon • sare • 1 linguriță praf de copt
• 3 linguri cacao
Cremă & ornat:
• 1 baton de vanilie • 500 ml frișcă • 3 gălbenușuri
• 80 g zahăr • 125 g ciocolată amăruie • 200 g unt moale
• 1 plic zahăr vanilat

Se încinge cuptorul la 180 ºC. Se prepară blaturile: se topește untul și se adaugă 50 g ciocolată; se lasă să se topească. Se amestecă în alt vas laptele, oul, smântâna și zahărul.
Separat, într-un castron, se amestecă făina cu amidon, praf de copt, cacao și sare. În amestecul de făină se înglobează amestecul de lapte, ciocolata topită și restul de bucățele de ciocolată. Aluatul se toarnă în adânciturile unei forme de brioșe și se coace la cuptor 25 min. Se scot și se lasă să se răcească.
Se crestează pe lung batonul de vanilie și se dă în fiert în 200 ml frișcă. Gălbenușurile se bat cu zahăr, se înglobează frișca fierbinte
și se toar­nă totul înapoi în oală; se încăl­zește la foc moale, ameste­când, până ce se îngroașă compoziția, dar nu se lasă să fiarbă. Se stre­coară și se lasă să se răcească la temperatura camerei. Se bate untul spumă 10 min., apoi se încorporează în el întâi crema de vanilie, apoi ciocolata topită și puțin răcorită. Se lasă să se răcească amestecul. Restul de frișcă se bate cu zahăr vanilat și se pune la frigider. Se taie câte un căpăcel de la fiecare brioșă și se face câte o adâncitură; se umplu cu cremă și se ornează din belșug cu frișcă bătută.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*