Mini-tarte cu legume

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

bulina_SB

6 porții / Preparare: 60 min.
Aluat: • 100 g unt • 200 g făină • 1 ou
Umplutură: • 2 morcovi • 2 fire țelină • 400 g broccoli
• 6 roșii cherry • 350 ml smântână • 2 ouă • piper • nucșoară
• 1 linguriță muștar • coajă de lămâie rasă
• 75 g cașcaval ras • 1/2 legătură pătrunjel tocat

Se frământă aluatul din ingre­dientele date, plus un praf de sare; se înfășoară în folie; se dă la frigider peste noapte.
Se taie jumătăți roșiile. Se opăresc 1 min. buchețelele de broc­coli și fâșiile de țelină și morcovi; se trec prin jet de apă rece și se lasă să se scurgă.
Se amestecă 250 ml smân­tâ­nă cu ouă, mirodenii, muștar și coa­jă de lămâie. Se întinde o foaie de aluat, se taie cer­cu­lețe și se așază în forme mici (ø 10 cm). Se umplu cu le­gu­me și se toar­nă compo­ziția de ouă. Se presară cașca­val și se coc la cuptor 30–35 min.
Se amestecă restul de smântână cu pătrunjel tocat, sare și piper. Tartele se scot din cuptor și se servesc cu sos.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*