Mini-Pannetonni

Credit foto: Burda Romania
Credit foto: Burda Romania

Ingrediente pt. 12 bucăți
•600 g făină •150 g zahăr
•250 ml lapte •1 cub drojdie •125 g margarină •3 ouă •2 gălbenușuri
•1 linguriță sare •1 praf nucșoară
•1 linguriță coajă de lămâie rasă
•50 g cireșe confiate •200 g coajă de citrice glasată și tocată •150 g stafide
•zahăr pudră

Preparare
1. Se amestecă făina cu zahăr. Se face o gropiță la mijloc. Se încălzește lap­tele. Se zdrobește drojdia și se dizolvă în 5 linguri de lapte; se toarnă în gropiță și se lasă să crească la căldură 30 min.
2. În restul de lapte se topește margarina; se adau­gă ouă, gălbenușuri, mirodenii și coajă de lă­mâie. Se toarnă în vasul cu făină și se fră­mântă alua­tul; se acoperă și se lasă să crească la căldură cca 30 min.
3. Se adaugă la aluat ci­reșele tocate, coajă de citrice tocată și stafide; se frământă. Se așază în for­me mici, adânci (ø 10 cm), unse cu grăsime; se lasă să crească 25 min.
4. Cuptorul se încinge la 180 °C. Se crestează su­pra­fa­ța aluatului. Mini-Panettoni se
coc cca 25–30 min., se scot din cuptor și se răstoarnă din forme. Se lasă să se ră­cească cca 2 ore, pe un grătar de bucătărie. Se pudrează cu zahăr.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*