Minestrone cu pesto de leurdă

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 4 porții
Pesto: • 3 fire de busuioc • 1 legătură leurdă • 1 praf de sare
• 2 linguri semințe de pin • 2 linguri parmezan ras
• 4 linguri ulei de măsline
Supă:
• 4 linguri ulei de măsline • 1 ceapă
• 1 cățel de usturoi • 1 morcov
• ½ țelină • 100 g slăninuță
• 4 roșii • 500 ml supă de legume
• 150 g macaroane

Se spală busuiocul și se pun câteva frunze deoparte; restul se toacă și se pasează cu leurda, sare, semințe de pin și parmezan. Se înglobează treptat câte o picătură de ulei și se pasează în continuare. Se dă apoi compo­ziția la rece.
Se încinge uleiul și se călesc ceapa și usturoiul tocate; se adaugă feliile de morcovi, de țelină și de bacon. Se prăjesc cca 10 min. În final, se adaugă cuburi de roșii, supa de legume și pastele fierte. Se servește cu pesto și se or­nează cu frunze de  busuioc.
Preparare: 35 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*