Minestrone cu fasole verde

Credit foto: sarsmis/2012/shutterstock.com
Credit foto: sarsmis/2012/shutterstock.com

Ingrediente pt. 4 porții
• 1 morcov • 200 g conopidă
• 2 fire țelină verde
• ½ bulb de fenicul • 80 g praz
• 3 linguri ulei de măsline
• 1 lingură bulion • sare, piper
• 1 l supă de legume • 100 g fasole verde • 50 g paste scoici mici
• 2 roșii • 100 g boabe de fasole (conservă)
• 4 lingurițe pesto (de la borcan)

1 Se despart buchețelele de conopidă. Morcovul, țeli­na, feniculul și prazul se taie bucăți. Se călesc în ulei încins 7 min. Se sărează, se piperează și se adaugă bulion; se stinge cu supă. Se fierbe fără capac15 min.
2 Fasolea verde se rupe bucăți și se fierbe al dente cca 5 min. în apă cu sare; se trece prin jet de apă rece. se fierb pastele al dente, conform indicațiilor de pe ambalaj. Se taie
cuburi roșiile și se scurg boabele de fasole. Se adaugă în supă, împreună cu fasolea verde și se lasă să fiarbă 8 min. Se adaugă pastele, se potrivește de sare și piper și se servește fiecare porție cu 1 linguriță pesto.
Preparare: 20 min. La foc: 25 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*