Mielușel cu lână de ciocolată

Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia
Credit foto: Burda Cehia

Ingrediente pt. 1 mielușel
Aluat:
• 200 g unt • 170 g zahăr
• 4 ouă • 250 g făină
• 1 plic zahăr vanilat
• coaja rasă de la o portocală
• 2 linguri griș
Glazură:
• 100 g ciocolată amăruie • 60 g unt

Pentru aluat, se bate untul cu 2/3 din cantitatea de zahăr. Se separă ouăle și gălbenușurile se în­glo­bează pe rând în compoziția de unt. Apoi se încorporează treptat o parte din cantitatea de făină.
Se bat albușurile cu restul de zahăr. Se înglobează în aluat restul de făină, zahăr vanilat, coajă de portocală și albuș bătut.
Se așază aluatul într-o formă de miel unsă cu unt și presărată cu griș. Se încinge cuptorul la 180 ºC și se coc 30–50 min.
Se prepară glazura: se topește ciocolata în unt și se lasă să se răcorească. Se scoate mielul din cuptor și se lasă să se răcească pe un grătar pentru prăjituri.
În final se toarnă deasupra glazura și se lasă să se întărească.
Preparare: 80 min.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*